Tessék!
sponsored links
Ennek a salátának a története úgy indult, hogy a közelmúltban készítettem 555 salátát egyszerûen, egyszerû alapanyagokból. Aztán közhírré tettem a ?fészen?; Kristine viszonylag hamar bevallotta, egy hozzászólásban, hogy elõször szõlõnek nézte a borsót. Én, arra gondoltam, hogy valami rám jellemzõ választ írok, ami így hangzott - ...ezzel adtál egy Õrült ötletet.... Mire õ, -az is finom lehet-. Kicsi késõbb Gabi is csatlakozott a szõlõs salátáért; én meg csak mosolyogtam.
Hát, így jönnek nekem az ötletek :)
Köszi csajok ;)
Köszi csajok ;)
MÉZES-JOGHURTOS SZÕLÕSALÁTA,
ROPOGÓS SONKA DARABKÁKKAL
Hozzávalók:
40 dkg szõlõ (mag nélküli)
20 dkg kígyóuborka
15 dkg pannónia v. ementáli sajt
8-10 dkg minõségi sonka, vékonyra szeletelve
2 p. natúr joghurt
2 ek. méz
2 ek. olívaolaj
petrezselyem zöldje
jégsaláta
bors, só
A joghurtot a mézzel, egy kis sóval és egy jó adag frissen õrölt borssal, valamint a durvára vágott petrezselyemzölddel összekeverjük, majd az olívaolajat is belekavarva krémesítjük.
A szõlõt leszemezzük, az uborkát, a sajtot kis kockákra daraboljuk és beleszórjuk az öntetbe alaposan átforgatjuk, majd vékonyra vágott jégsalátával dúsítjuk. Jól lehûtjük.
A szép vékony sonka szeleteket pár csepp olajon megpirítjuk, és tálaláskor a saláta tetejére tépkedjük.