Természetes kontra finomított? Jó marketing, vagy több annál?
sponsored links
Sok-sok mindent lehet hallani, tényeket, számokat, tüneteket, pro és kontra, így kifejezetten érdekelt mi lehet a tudományosság ezek mögött. Arra voltam kíváncsi, hogy ítélettõl, véleménytõl és címkézéstõl mentesen mi is a természetes és a finomított közötti különbség.
Próbáltam kerülni minden tudományos megfogalmazást és lefordítani számomra hétköznapi háziasszony számára is érthetõen.
Remélem ezzel a rövid összefoglalóval tudok segíteni azoknak akik keresik a számukra megfelelõ alapanyagot, természetesen a döntés egyéni és egyedi :-)
Cukor
Néhány száz évvel ezelõtt a gazdagok csemegéjének számított, ma pedig minden háztartásban megtalálható. Mivel Európában ennek az elõállítása a legolcsóbb, étkezési cukorként jellemzõen a finomított fehér cukor ismeretes, melyet a cukorrépa levébõl állítanak elõ hosszú, több lépcsõs folyamattal annak érdekében, hogy kristályos, szemcsés, hófehér anyaggá váljon. A feldolgozás során megfosztják a fehérjéktõl, az enzimektõl, a vitaminoktól, az ásványi anyagoktól, mindentõl, ami eredetileg a növényben ...
Próbáltam kerülni minden tudományos megfogalmazást és lefordítani számomra hétköznapi háziasszony számára is érthetõen.
Remélem ezzel a rövid összefoglalóval tudok segíteni azoknak akik keresik a számukra megfelelõ alapanyagot, természetesen a döntés egyéni és egyedi :-)
Cukor
Néhány száz évvel ezelõtt a gazdagok csemegéjének számított, ma pedig minden háztartásban megtalálható. Mivel Európában ennek az elõállítása a legolcsóbb, étkezési cukorként jellemzõen a finomított fehér cukor ismeretes, melyet a cukorrépa levébõl állítanak elõ hosszú, több lépcsõs folyamattal annak érdekében, hogy kristályos, szemcsés, hófehér anyaggá váljon. A feldolgozás során megfosztják a fehérjéktõl, az enzimektõl, a vitaminoktól, az ásványi anyagoktól, mindentõl, ami eredetileg a növényben ...