Teriyaki lazac

2012-02-10

sponsored links


Japános vacsora sietõs estéken

Korábban volt ugyan teriyaki lazac itt a blogon azonban nem állom meg, hogy ismét bemutassam milyen könnyû elkészíteni. Nem mondom, hogy tradícionális japán konyha ez, fõleg nem a rukkolás kevert salátámmal. Hívjuk aminek kedvünk tartja de a vacsora mennyei volt:)

A lepényhalas bejegyzésem óta MSC logókkal álmodok (komolyan!). Csütörtökönként Abival a régi halasunk elõtt sétálunk el, így muszáj vennem valami finomat aznapra. A falakon mindenféle minõségi tanúsítványok díszelegnek, de azt még nem sikerült kideríteni, hogy az MSC által jóváhagyott fenntartható halászatot folytatnak-e. A biztonság kedvéért megint lazacot vettem, mert John szerint többségüket farmokon tenyésztik, ezért ne aggódjak a sorsukon...:)

A teriyaki szószt megint úgy készítem el, hogy 5 evõkanálnyi mirint keverek el 5 evõkanál szójaszósszal, majd reszelek bele friss gyömbért, fokhagymát és egy teáskanálnyi mézet is adok hozzá. Alacsony lángon összeforralom, éppen csak ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2012/02...

sponsored links

Keres?s