Tepsis tarja babpürével

2017-05-29

sponsored links

A mélyhûtõmben mindig lapul otthonról hozott (kapott) húsféle, ami vészhelyzet esetén (váratlan vendég, gyerekek stb...) elõkapható. Ez történt az utolsó adag nagykörûi mangalicavágás termékével, néhány szelet tarjával, ami tökéletesen passzolt a fehér babpürével (Köszönet a Vidék Ízének...)
Hozzávalók 2-3 személyre:
4-5 szelet tarja
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma + 2 gerezd megpucolva, kés lapjával összeroppantva
1-2 babérlevél
2-3 ek olvasztott zsír
2 dl víz
25 dkg lecsepegtetett fehér bab (konzerv)
só, bors
A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
Egy serpenyõben felhevítünk 2 ek olajat és az összeroppantott gerezd fokhagymákat megpirítjuk benne. (Ha kész, kiszedjük és alkalomadtán megesszük.) 
Az enyhén kiklopfolt tarjaszeletek mindkét oldalát 1 percig sütjük rajta.
Sózzuk, borsozzuk.
A megsült szeleteket egy tepsibe fektetjük,  közédobjuk a megpucolt, negyedelt vöröshagymát és a keresztben félbevágott fokhagyma fejeket. Hozzáadjuk a babérlevelet, megöntözzük a zsírral és aláöntjük a vizet.
Alufóliával letakarjuk és a  sütõ középsõ sínén kb. 60 percig sütjük. 200 fokra emeljük a hõmérsékletet és fólia nélkül, grill fokozaton megpirítjuk.
A leszûrt babhoz hozzáöntünk a hús szaftjából, belenyomjuk az egyik fél fokhagyma belsejét és pár percig felfõzzük. Botmixerrel pürésítjük és a megsült tarjához kísérõként tálaljuk. Nagyon finom!

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2017/05/tepsis-...

sponsored links

Keres?s