Tepsis mexikói csirkecomb
sponsored links
Az utóbbi idõben az egyszerûbb ételek elkészítését választom, hogy minél több idõt tölthessek Emmával. Megpróbálok reggel elkészülni az ebéddel annyira, hogy már csak sütõbe kelljen tolni vagy éppen egy-két dolgom legyen még vele. Ráadásul nagyon megszerettem ezt a rizzsel egyben sült hús változatot, mert a húsalaplé miatt igazán jó íze lesz a köretnek, nem csak egy sima fõtt rizst tálalok mellé. Érdemes kipróbálni és tetszés szerint lehet variálni. A lényeg, hogy hosszú szemû rizst használjunk és a kétszeres húsalaplé biztos kell hozzá, elõfordult már, hogy pluszban szükség volt még, ilyenkor vízzel is lehet pótolni. Függ attól, hogy mennyi nedves alapanyag van még közötte illetve a csirkecomb mennyi húslevet enged.
Tepsis mexikói csirkecomb
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál mexikói fûszerkeverék
2 evõkanál olívaolaj
1 lime leve
só
továbbá:
1 darabolt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 evõkanál olaj
1 darabolt kápia paprika
1 bögre (2,5 dl) hosszú szemû rizs
2 bögre húsalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 bögre kukorica
1 bögre vörösbab
Elkészítés:
A fokhagymát az olívaolajba zúzzuk, belekeverjük a fûszer-keveréket és belefacsarjuk a lime levét, végül jól összekeverjük. A combokat sózzuk és bekenjük alaposan a páccal, majd száraz serpenyõben mindkét oldalukat lepirítjuk és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz öntünk még egy kevés olajat, amin a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a konzerv paradicsomot, a kukoricát és a vörösbabot, majd felöntjük húsalaplével. Egybõl átöntjük egy nagyobb tepsibe, ráhelyezzük a combokat, majd alufóliával lefedjük és elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor mondhatjuk késznek, ha a rizs beszívta az összes folyadékot és a combok készre puhultak.
Tepsis mexikói csirkecomb
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál mexikói fûszerkeverék
2 evõkanál olívaolaj
1 lime leve
só
továbbá:
1 darabolt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 evõkanál olaj
1 darabolt kápia paprika
1 bögre (2,5 dl) hosszú szemû rizs
2 bögre húsalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 bögre kukorica
1 bögre vörösbab
Elkészítés:
A fokhagymát az olívaolajba zúzzuk, belekeverjük a fûszer-keveréket és belefacsarjuk a lime levét, végül jól összekeverjük. A combokat sózzuk és bekenjük alaposan a páccal, majd száraz serpenyõben mindkét oldalukat lepirítjuk és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz öntünk még egy kevés olajat, amin a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a konzerv paradicsomot, a kukoricát és a vörösbabot, majd felöntjük húsalaplével. Egybõl átöntjük egy nagyobb tepsibe, ráhelyezzük a combokat, majd alufóliával lefedjük és elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor mondhatjuk késznek, ha a rizs beszívta az összes folyadékot és a combok készre puhultak.