Tepsis cukkini - Dovlecei la cuptor
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 2 zsenge cukkini, 4 érett paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 0,5 dl olaj, friss kapor, só, bors.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd héját lehúzzuk és apróra vágjuk. Az apróra vágott fokhagymát kikavarjuk kevés sóval és az olajjal, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot meg a paradicsomot, összekeverjük. Egy hõálló tepsi aljára 2-3 evõkanál szószt teszünk, ráfektetünk egy sor cukkinit és lekenjük a szósszal, majd tovább folytatjuk 2-3 rétegben, amíg a hozzávalók elfogynak. Forró sütõben, 20-25 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
Dovlecei la cuptor
Ingredientepentru 4 persoane: 2 dovlecei de mãrime medie, 4 ro?ii coapte, 4 cã?ei usturoi, 50 ml ulei, mãrar proaspãt, sare, piper.
Prepararea: Dovlecelul se spalã(dacã este proaspãt, nu se curã?ã de coajã) ?i se taie în felii de 5 mm grosime, se asezoneazã cu sare ?i piper. Ro?iile se cresteazã, se opãresc 1 minut în apã fierbinte, apoi se decojesc ?i se mãrun?esc. Usturoiul curã?at se piseazã, se freacã cu sare ?i ulei, apoi se amestecã cu ro?iile ?i cu mãrarul mãrun?it. Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri de sos, apoi un rând de dovlecei ?i se continuã alternând sosul cu dovleceii pânã ce se terminã ingredientele. Se introduce în cuptorul fierbinte pentru 20-25 minute, dupã care se serve?te.