Tepsiben sült fûszeres újkrumpli
sponsored links
Szüleimtõl kaptunk egy kiló apró újkrumplit a hét végén. Régebben az ilyen krumplikat megkapartattam, vagy nejlonzacskóban sóval ledörzsöltem a héját. Aztán láttam, hogy a híres séfek még a régi krumplit sem pucolják meg legtöbbször, azóta az újkrumpli tisztításával én se vergõdök. Most is alaposan megmostam, és csak azokat kapargattam meg kicsit, amelyeknek a héja csúnyább volt. Aztán kettõbe-háromba vágtam a nagyobb szemeket, a kicsiket egészben hagytam. Egy tepsit kiolajoztam, ráterítettem a megmosott, alaposan lecsepegtetett krumplit, sültcsirke fûszerkeverékemmel megszórtam, pici olajjal meglocsoltam, alaposan elkevertem, és 175 fokra elõmelegített sütõbe toltam egy másik tepsivel együtt, amin ugyanilyen elõkészítésen átesett tisztított, hasábokra vágott régi krumpli volt néhány fûszeres csirkecombbal együtt. Kb. 1 óra alatt szép pirosra, ropogósra sültek a krumplik és a csirkecombok is anélkül, hogy hozzájuk nyúltam volna, csak a tepsiket cseréltem meg egyszer. Isteni ebédünk lett belõlük.