Tepertõs tallér
sponsored links
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 1 dl tej, 1 tojás, 1, 5 teáskanál sütõpor, só ízés szerint. A töltelékhez: 10 dkg ledarált tepertõ
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval, sütõporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejet és nyújthatóra gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adunk még hozzá. Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hûtõben tároljuk.
A tésztát két részre osztjuk, mindkettõt enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a tepertõkrémet, szorosan feltekerjük. Fóliába csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra vágjuk és 160 fokra melegített sütõben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).
Megjegyzés: Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémbõl a zsír kiolvad, de utána hûlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.