Tepertõs-szílvás papucs
sponsored links
Tészta: /kg
liszt 0,50
kefír 0,45
tojás 0,05
cukor 0,02
élesztõ 0,03
tepertõ 0,25
só 0,015
zsír 0,10
víz 0,05
bors 0,001
paprika 0,001
Házi szilvalekvár 1,20
liszt 0,50
kefír 0,45
tojás 0,05
cukor 0,02
élesztõ 0,03
tepertõ 0,25
só 0,015
zsír 0,10
víz 0,05
bors 0,001
paprika 0,001
Házi szilvalekvár 1,20
Fenti összetevõkbõl gyúrt-élesztõs tésztát készítünk, Összemérjük a szárazanyagokat, a zsírt és a tepertõt, majd az élesztõt feloldjuk hideg vízben, belekeverjük a tojást és a kefírt, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és begyúrjuk a tésztát. Hûtõben 4-5 órát dermesztjük, majd két szimplát hajtunk a tésztára, kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra és 6*6 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek sarkait megkenjük tojással, majd átlósan a négyzetek közepére nyomjuk a szilvalekvárt és a lekvár fölött a két szembe lévõ tésztacsücsköt összecsípjük. Az így kaptt papucsokat megkenjük tojással és 40-45°c-on kelesztjük, majd 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük.