Tepertõs szilvalekváros papucs
sponsored links
Újabb téli recept, mert ez van. Tél. És vannak szezonális ételek, amelyek elmaradása megbocsáthatatlan, sõt pótolhatatlan is de ha csak megmagyarázhatatlan, akkor is elegendõ indok van arra hogy egyszer egy évben elkészüljön. Ez a -még kimondani is felér egy fittness bûncselekménnyel- tepertõs szilvalekváros papucs.
Ha van valami, amiért Daubnerékat igazán kedvelem, az az, hogy náluk ez nem szezonális, illetve hogy lehet venni 5 darabot, vagy 30 dekát, tökmindegy is, de nem két tepsivel kell farkasszemet néznem miután elkészült, lévén én egyedül eszem csak a családban. Mindezek ellenére is egy évben egyszer megsütöm. Télen. Az meg ugye most van. Ritától származik a recept, és tényleg zseniális. Azért egy picit sikerült rajta tökéletesítenem, mégpedig azzal, hogy 3 napot hanyagoltam a hûtõben, mert az egyik felét szombaton készítettem el azon keltiben, (minthogy élesztõs kelt tészta) a másik felét hûtõbe raktam, és hétfõ este sütöttem csak meg, és az még egy kicsit jobb lett mint az elsõ.A tepertõt a hentesnél válogattattam libából, és a kicsi darabokat kértem, de mivel a fiúkkal voltam, nem mert anyukámba elküldeni, ami igazán megfelelõ nevelésre utalt, így amíg a hentes válogatott, én a fiúknak a pultban levõ húsokról egy gyorstalpalót tartottam. Nagyon jókat kérdeztek. A tepertõn kívül a lekvártól lesz a papucsunk az ami, úgyhogy ott nagyon fontos a tökéletes választás. Csak is, és szigorúan a hagyományos szabolcsi, üstben, cukor hozzáadása nélküli hosszan fõzõtt szinte fekete szilvalekvár az alkalmas. A többi felejtõ. Akkor inkább neki se kell állni. Ha nincs ilyenünk, akkor az ehhez legközelebb álló holmit a CBA-ban lehet kapni szögletes kis fekete kupakos üvegben.
Hozzávalók: ...