Tepertõs sajtos csiga
sponsored links
Hozzávalók kb 12-15 darabhoz
Tangzhong (4 dkg lisztbõl és 20 dkg vízbõl)
35 dkg liszt
1 tojás sárgája
3 dkg friss élesztõ
1,5 dl tej
1 kk só
1 kk cukor
5 dkg puha vaj
A töltelékgez:
20 dkg darált tepertõ
20 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 kanál tej
pirított magvak
A langyos tejbe szórjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztõt és pár percet hagyjuk felfuni. A többi hozzávalókkal rugalmas, selymes tésztát dagasztunk. Ha szükséges adhatunk még hozzá folyadékot. Letakarjuk és 30 percet hagyjuk kelni.
1. Vékony téglalap alakra nyújtjuk, a bal felére rákenjük a darált, puha tepertõkrémet, megszórjuk a reszelt sajttal és ráborítjuk a jobb felét.
2. Egyet forgatunk rajta, így a szélesebb oldala alulra kerül, majd balról középre, jobbról középre hajtjuk és összecsukjuk, mint egy könyvet.
3. Ismét vékony, nagy lappá nyújtjuk és a szélesebb oldalától kiindulva szorosan feltekerjük.
A tekercsbõl 1,5-2 cm vastag korongokat vágunk, melyeket sütõpapíros tepsibe fektetünk.
Letekarva addig kelesztjük, amíg a sütõ 180 C fokra nem melegszik.
Megkenjük a tejjel összekevert tojássárgával, megszórjuk a magvakkal (napraforgó, tök, kömény, szezém stb).
Az elõmelegített sütõben 180 C fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük õket.
Tangzhong (4 dkg lisztbõl és 20 dkg vízbõl)
35 dkg liszt
1 tojás sárgája
3 dkg friss élesztõ
1,5 dl tej
1 kk só
1 kk cukor
5 dkg puha vaj
A töltelékgez:
20 dkg darált tepertõ
20 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 kanál tej
pirított magvak
A langyos tejbe szórjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztõt és pár percet hagyjuk felfuni. A többi hozzávalókkal rugalmas, selymes tésztát dagasztunk. Ha szükséges adhatunk még hozzá folyadékot. Letakarjuk és 30 percet hagyjuk kelni.
1. Vékony téglalap alakra nyújtjuk, a bal felére rákenjük a darált, puha tepertõkrémet, megszórjuk a reszelt sajttal és ráborítjuk a jobb felét.
2. Egyet forgatunk rajta, így a szélesebb oldala alulra kerül, majd balról középre, jobbról középre hajtjuk és összecsukjuk, mint egy könyvet.
3. Ismét vékony, nagy lappá nyújtjuk és a szélesebb oldalától kiindulva szorosan feltekerjük.
A tekercsbõl 1,5-2 cm vastag korongokat vágunk, melyeket sütõpapíros tepsibe fektetünk.
Letekarva addig kelesztjük, amíg a sütõ 180 C fokra nem melegszik.
Megkenjük a tejjel összekevert tojássárgával, megszórjuk a magvakkal (napraforgó, tök, kömény, szezém stb).
Az elõmelegített sütõben 180 C fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük õket.