Tepertõs pogácsa ? Csilláé
sponsored links
Törökné Tóth Csilla receptje és képei
- 5 dkg makadámdió liszt
- 10 dkg NatureCookta mandulaliszt
- 2 evõkanál utifûmaghéj
- 1 teáskanál szódabikarbona
- 1 csapott evõkanál só
- 2 evõkanál sertészsír
- 10 dkg darált töpörtyû
- 3 db tojás
- 1,5-2 dl víz
Elkészítés:
- Összekeverjük a hozzávalókat, jól összegyúrjuk
- A víznek elõször csak a felét öntjük hozzá; Az utifûmaghéj magába szívja a vizet, elkezd zselésedni és utána öntünk még hozzá vizet, hogy ne legyen száraz, hanem jó puha könnyen kezelhetõ tésztát kapjunk
- Golyókat lehet gyúrni (nem nyújtani), és kilapítani õket pogácsa formára
- A tetejét vagdosd be, és egy felvert tojással kend meg
- 190 fokon 20-25 percig sütjük a pogácsákat