Tepertõs-kolbászos pogácsa hajtogatás nélkül
sponsored links
Egy ideje újra rákattantam a kacsa/libazsírra. Eleinte készen vettem a zsírt, de hamar leszoktam róla, mert nem voltam teljesen biztos benne, hogy az van a dobozban ami rá van írva. Ha én veszem a hájat a piacon, garantáltan liba vagy kacsazsírt fogok kisütni belõle, ráadásul jóval olcsóbban.
Mindig testhájat veszek, mert abból több zsír sül ki, mint a bõrösbõl. A visszamaradt kevéske tepertõt általában a férjem szokta megenni. Tegnapelõtt is sütöttem ki hájat, de az a fránya töpörtyû most csak nem akart elfogyni.
Kézenfekvõ megoldásnak látszott, hogy pogácsát készítsek belõle, de annyi nem volt amennyi a pogihoz kellett volna, ezért puha kolbásszal helyettesítettem a hiányzó mennyiséget. Sajnos sikerült megint olyat összehozni, amit lehetetlen volt abbahagyni. Amikor sült a pogácsa, a kolbásztól fantasztikus illatok terjengtek a lakásban. Persze a hajtogatott tepertõs az igazi, de ha nincs annyi idõ, vagy a kedv hiányzik a macerás mûveletekhez, akkor ez egy nagyon jó alternatíva. Halkan súgom csak meg: nekem ez jobban ízlik. Másnap is nagyon finom! (Már ha marad belõle...:)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
7,5 dkg tepertõ
7,5 dkg puha füstölt kolbász
2 ek olvasztott liba/kacsazsír
50 g tejföl
1 nagyobb tojás sárgája ...