Tepertõs, borsos pogácsa, olyan, amilyennek lennie kell
sponsored links
Megvallom õszintén, a tepertõs pogácsa az egyik gyengém. Egyrészt idõnként megkívánom, másrészt eddig még sosem sikerült igazán olyanra, amilyenre vágytam. Nem beszélek mellé, ez a recept nagyon jól összeállt. Anyukám receptje szerint zsír kell hozzá, és valamivel több tepertõ, illetve õ nem adott hozzá tejfölt, csak tejet, na meg õ egybe gyúrja a tepertõt a tésztával, úgy keleszti és szaggatja. Az is finom, de ez így nagyon jó lett, és még másnap is puha és omlós maradt az a pár darab, amit melegen már nem bírtunk eltüntetni. Teával, forralt borral nagyszerû, de a lányom ma krumplilevessel ette, és azzal is jó volt.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg tepertõ, 15 dkg vaj, 2,5 dkg élesztõ, 1-1,5 dl tej, 2 kanál olaj, 2 kanál tejföl, 1,5 teáskanál só, 1 kanál cukor, 1 ...