Tengeri keszeg friss saláta ágyon

2014-03-24

sponsored links

                                  A következõ receptet egyaránt ajánlom egy egészséges ebéd vagy vacsora ötletnek. Még mielõtt bárki azt gondolná, hogy rengeteg vele a macera megnyugtatom, hogy nem. Sokan nem szeretik a halat, mert félelmetes elkészíteni, vagy a másik ok, hogy szálkás:). Nos igen, valóban szálkás, de nem kell emiatt megfosztanunk magunkat ettõl az egészséges fehérje forrástól. 

                                       Próbáljatok beiktatni minden héten egy halas napot. Nem muszáj tengeri halnak lennie, hiszen számos kiváló magyar halfajta van, amik nem csak halászlébe valók Karácsonykor.

A következõ recept 20 perc alatt elkészíthetõ és már fogyasztható is. Próbáljátok ki, megéri!

Hozzávalók 2 fõre:

  • 2 friss tengeri keszeg
  • 10 dkg fûszervaj, bármilyen ízesítésû, amit szeretünk
  • 2 egész citrom
  • olíva olaj
  • só, bors
  • 4 szál zöld spárga
  • 2 csõ kukorica
  • zöldsaláta, bébi spenótlevél, koktélparadicsom, retek, újhagyma


                             A halakat mossuk meg. Tépjünk két akkora alufólia darabot, amibe beleférnek. Fektessük a halakat az alufóliára, sózzuk, borsozzuk kívül belül, majd locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. A halak hasába tegyünk egy kis karika fûszervajat. 
Ha nem tudunk készen fûszervajat vásárolni, akkor vegyünk 4 evõkanál jó minõségû vajat, majd adjuk hozzá 3 csipet sót, frissen õrölt borsot és apróravágott zöldfûszereket (metélõhagymát, petrezselymet, oregánót, bazsalikomot, bármit amihez hozzájutunk és ízlésünknek megfelel), keverjük jól össze és már használhatjuk is.
Csomagoljuk be a halat a fóliába és tegyük, a 180 fokosra elõmelegített sütõbe- 15 percre. 

                            Amíg sül, készítsük el a köretet. A kukoricákat vágjuk félbe, majd száraz serpenyõben grillezzük meg. ( Itt szeretném megjegyezni, hogy vigyázzunk a benti grillezésnél a tûzjelzõre :). Én majdnem szívrohamot kaptam amikor megszólalt. Persze ha nincs tûzjelzõ, akkor nincs gond:)) A spárgák végeit vágjuk le és pároljuk puhára, egy evõkanálnyi vajon. A zöldségeket mossuk meg, majd aprítsuk kedvünk szerint. 
A saláta öntethez egy egész citrom levét facsarjuk egy kis tálba adjuk hozzá 5 evõkanál olívaolajat, sót borsot, majd jól keverjük össze. Ha kedvünk tartja tálalhatunk másfajta salátaöntetet is. 

                  Ha letelt a 15 perc, vegyük ki a halakat a sütõbõl, majd állítsuk grillezõ módba, a legmagasabb hõfokra. Bontsuk ki a fóliákat (de a halak maradjanak benne) és tegyük vissza a halakat, hogy szépen megsülhessen a tetejük is. Ez további 5 percet vesz igénybe. Ezalatt terítsük meg az asztalt, vegyük ki a halakat, majd tálaljunk. Tálaláskor kínáljunk fûszervajat és friss citromot a halhoz. 

Természetesen bármilyen halból elkészíthetõ ez a recept, figyeljünk azonban arra, hogy friss legyen a vásárolt hal. A friss hal szeme tiszta, nem homályos és a kopoltyúja szép piros!


Folytats a blogon ... nutsnroll.blogspot.com/2014/03/tenger...

sponsored links

Keres?s