Tengeri herkentyûs csirkés paella
sponsored links
Fõzd újra és újra
A héten újra paellával kísérleteztem. A korábbi receptemen mit sem változtattam, viszont most kurkuma helyett sáfrány színezte és ízesítette.
A paella ezúttal sokkal finomabb lett mint a múltkor, de hogy a sáfrány-e az oka, a Marino-ból származó minõségibb tenger gyümölcsei...vagy az extra adag csirke és még gondosabb kavargatás fene tudja. Nekem mindenesetre ennyi elég, hogy bevegyem a repertoárba és szívesen kínáljam asztalunkhoz ülõ vendégeinknek is.
A korábbi recept ITT olvasható.
Ehhez adtam még 20 dkg csirkemell filét, és egy csipetnyi (pár szár) sáfrányt. Kurkumát most nem:)
A sáfrány után nyomozva a következõ hasznos információk birtokába kerültem (innen onnan a netrõl):
Fûszerek királya, királyok fûszere.
A sáfrány (kerti jóféle sáfrány-Crocus sativus latinul) a nõsziromfélék családjába tartozik. Lila virágából összegyûjtött és fûszerként használt bibe elnevezése. A világ legdrágább fûszere, ára az arannyal vetekszik mivel kézzel szedik, gyûjtik és 1kg fûszerhez közel 150.000 növény bibeszálára van szükség!
Õshazája Délnyugat-Ázsia, Egyiptomban is majd a Földközi-tenger vidékétõl egészen Indiáig elterjedt. Ma leginkább Spanyolország, Franciaország és a volt Szovjetúnió területén termesztik a legnagyobb ...