Tengeri halak olasz nevei
sponsored links
Örömmel olvastam a ma reggeli böngészésem közben talált cikkben, hogy már otthon Magyarországon is vannak olyan bátor és elismerést érdemlõ halárusok, akik egyre többféle tengeri halat és herkentyût kínálnak a magyar vásárlóknak, gondos válogatást követõen, mint pl. Lukácsy Aletta. Természetesen az lenne a legjobb, ha az otthon élõ, õshonos halfajtáinkból is sokkal többet fogyasztanánk, de abban biztos vagyok, hogy errõl nem az import halkereskedelem tehet. Én annak a fogyasztói magatartásnak vagyok a híve, hogy azt együk, ami minél közelebb van hozzánk, de különlegesebb alkalmakkor igenis merjünk olyan alapanyagokhoz is nyúlni, amiket esetleg nem ismerünk, vagy nehezebb beszerezni, esetleg egy kicsit drágább. Ha pedig nem szívesen fõzõcskéznénk a jelesebb napokon, menjünk el egy jó étterembe és ott kóstoljunk meg valamit, amit eddig még soha.
Ez a bejegyzésem sokat segíthet azoknak, akik olaszországi utazásuk alkalmával szívesen kipróbálnak halat kínáló éttermeket is, és nem szeretnének étlappal a kezükben túl sok idõt eltölteni a halnevek magyar megfelelõin gondolkozva, vagy csak úgy rábökni az egyik fogásra anélkül, hogy tudná mi is az valójában.
Ez a bejegyzésem sokat segíthet azoknak, akik olaszországi utazásuk alkalmával szívesen kipróbálnak halat kínáló éttermeket is, és nem szeretnének étlappal a kezükben túl sok idõt eltölteni a halnevek magyar megfelelõin gondolkozva, vagy csak úgy rábökni az egyik fogásra anélkül, hogy tudná mi is az valójában.
SOGLIOLA - NYELVHAL
SALMONE - LAZAC
SGOMBRO - MAKRÉLA
TONNO - TONHAL ...