Tengeri hal rántva újburgonyával, tárkonyos joghurtmártással, salátával
sponsored links
Ilyentájt májusban és júniusban már a hétvégi ebédek örömét, - az év többi részében már eléggé megunt és kissé fonnyadt régi krumpli helyett - az újkrumpli biztosítja. Az elkészítése sokféleképpen történhet.
Van aki kockára vágva sózva, olajban a saját levében párolja és beleforgatja petrezselyembe. Van aki liba- vagy kacsazsírban fedõ alatt puhítja, majd fedõ nélkül átpirítja és fûszerezi. Van aki elõfõzi kb. 4-5 percig, majd a leszûrt krumplit serpenyõben vajon vagy olajban átforrósítja amíg a nedvesség kimegy belõle - én is így készítem csak még a vízbe teszek fokhagymát és a serpenyõben is még egy kis reszelt fokhagymába, petrezselyembe forgatom.
A legjobb kísérõje a petrezselyem, de lehet más fûszer is, ilyen a rozmaring, a snidling, a koriander, a kakukkfû, a majoránna, a kapor, de még a medvehagyma is. Külön-külön próbálják ki. Lehet kísérlezetni. Bár melyik változatban készítjük arra figyeljünk, hogy ne keverjük csak rázogassuk, hogy a krumpliszemek nehogy összetörjenek.
Hozzávalók:...