Teljes kiörlésû zsemle

2012-09-26

sponsored links


Egyszerûen elkészíthetõ zsemle, egyszerû alapanyagokból. Általában ezt sütöm, vagy ezt a tökmagosat.
Ha szendvicset szeretnénk belõle készíteni, akkor ajánlatos laposabbra készíteni. Vagyis a tésztát ki kell nyújtani kb ujjnyi vastagságúra, majd kör alakú kiszúróval (pl pohár) kivágni, így sütés közben épp szendvicsnek megfelelõ vastagságú lesz.
Finom, a teljes kiörlésû liszt ellenére is könnyû, puha zsemlék.

Hozzávalók:
  • 30 dkg teljes kiörlésû búzaliszt
  • 25 dkg fehér kenyérliszt
  • 2,80-3 dl víz
  • 1 evõkanál tejföl
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál ecet ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2012/09/teljes...

sponsored links

Keres?s