Teljes kiörlésû tészta nyers mártással
sponsored links
A legnagyszerûbb, hogy ez az étel nyers hozzávalókból készül, csupa zöldekbõl, ezért kész vitaminbomba. Terveztem még tovább ízesíteni, ezt-azt még hozzátenni, de ez így annyira finom, hogy egyszerûen tökéletes így, ahogy van.
Nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, egészséges, és nem hízlal. Tényleg gyerekjáték a fõzés :)
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiörlésû tészta
- 10 dkg zsenge spenót
- 7 dkg mandula
- 1 zöldhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- egy marék friss bazsalikomlevél
- 0,5 dl extra szûz olívaolaj + egy kevés a tésztához
- 1 kis doboz sûrû, natúr joghurt (a görögöt szeretem)
- néhány csepp citromlé
- tenegeri só, frissen õrölt bors
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, leszûrjük, majd összekavarjuk egy kevés sóval, és extra szûz olívaolajjal.
- A mandulát klopfolóval, fóliával leterítve, darabokra törjük. Száraz serpenyõben enyhén megpirítjuk, 1 evõkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
- Megmossuk a zöldségeket, és turmixgépbe pakoljuk az összes hozzávalóval, a citromlé, meg a bazsalikom kivételével.
- Alaposan összeturmixoljuk, ezután a tésztával összekavarva tálaljuk. Megszórjuk a tetejét pirított mandulával, bazsalikomlevéllel, õrölt borssal, illetve néhány csepp citromlével meglocsoljuk.