Teljes kiörlésû rusztikus kenyér
sponsored links
A nap fûszere: "Ne rágódj azon, hogy felborult a megszokott rend körülötted, feje tetejére állt az egész életed. Honnét tudod, hogy nem lesz-e jobb az élet fejjel lefelé?" Elif Safak
Ezt a kenyeret még szilveszter napján sütöttem. Nem a vendégeknek szántam, hanem arra, hogy legyen kenyérkém az új év elején. S mivel a sütõ nagyüzemben mûködött, ezért gondoltam, hogy még ezt a kenyeret is belecsempészem. Elég jól sikerült, bár kicsit aggódtam a teljes kiörlésû liszt viselkedése miatt. Nem lehetett rá panasz. Egészen jól viselkedett. Bezzeg én...vajon, hogy lehetek annyira béna, hogy kb. százszor "olvastam" el a receptet, hogy mit, hogyan...és minden alkalommal felületesen. Mert ugyanis egy fázist nem sikerült a tudatomig eljuttatni...vagyis, hogy át kellett volna gyúrni a kenyeret, mielõtt megsütöm. Én meg szépen a masszát...gyuratlanul, átmozgatás nélkül placcsintottam a tálba bele. És amikor már betettem a sütõbe, akkor ...