Teljes kiõrlésû zabkeksz
sponsored links
- 150 gr margarin
- 2 tojás
- 100 gr barna nádcukor
- 200 gr apró szemû zabpehely
- 100 gr teljes kiõrlésû búzaliszt
- fél kk sütõpor
- 1 kk fahéj
- csokidarabkák/apróra vágott dió/mogyoró/mazsola ízlés szerint
A margarint olvaszd fel, majd keverd habosra a cukorral és a tojásokkal. A száraz hozzávalókat keverd össze, és add az elõbbi masszához. Jól keverd össze, és hagyd pihenni 10-15 percig. A masszából formálj diónyi golyókat, lapítsd keksz formájúvá, és tedd sütõpapírral bélelt tepsire. 175 C-ra elõmelegített sütõben süsd készre - nagyjából 15 perc alatt.
A kölkök nálunk meg vannak õrülve a kekszekért, így szeretek magam készíteni nekik rágcsálnivalót. Így legalább tudom,mit esznek. Recept Femcaferól kipróbálva, ahogy kész lett, el is fogyott:)