Teljes kiõrlésû tönkölykenyér magvakkal
sponsored links
Annyira belejöttem a kelesztés nélküli élesztõs dolgokkal való kisérletezésbe, hogy a bejgli, no és a gesztenyés kifli után -de az eredetileg is így készült, ugye az adta a bejglinél az ötletet- belevágtam egy kenyér elkészítésébe.
Nem is akarmilyen kenyér, hanem amire már régen áhítozom, egy olyan,
amiben több az egész mag, mint a liszt. Hát már majdnem(!)
Volt régebben egy egészmagos kísérletem, amikor a kamutbúzás kenyeret sütöttem,
de a technika akkor más volt. ( Mindig szerettem azt a fajta kenyeret, amibõl 4-6 szeletkét lefóliázva árulnak, talán német, tele egész magokkal, nagyon barna és nedves. )
Nem is akarmilyen kenyér, hanem amire már régen áhítozom, egy olyan,
amiben több az egész mag, mint a liszt. Hát már majdnem(!)
Volt régebben egy egészmagos kísérletem, amikor a kamutbúzás kenyeret sütöttem,
de a technika akkor más volt. ( Mindig szerettem azt a fajta kenyeret, amibõl 4-6 szeletkét lefóliázva árulnak, talán német, tele egész magokkal, nagyon barna és nedves. )
Sokmagvas kenyér kelesztés nélkül
Hozzávalók
250 gr teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt
100 gr finomliszt
1 ek búzasikér
50 gr zabpehely
30 gr búzacsíra
25 gr tökmag
25 gr szezámmag ...