Teljes kiõrlésû tönkölykenyér magvakkal

2012-04-19

sponsored links


Nagyon sok maggal, dagasztás és kelesztés nélkül.
Annyira belejöttem a kelesztés nélküli élesztõs dolgokkal való kisérletezésbe, hogy a bejgli, no és a gesztenyés kifli után   -de az eredetileg is így készült, ugye az adta a bejglinél az ötletet-   belevágtam egy kenyér elkészítésébe.
Nem is akarmilyen kenyér, hanem amire már régen áhítozom, egy olyan,
amiben több az egész mag, mint a liszt. Hát már majdnem(!)
 Volt régebben egy egészmagos kísérletem, amikor a kamutbúzás kenyeret sütöttem,
de a technika akkor más volt. ( Mindig szerettem azt a fajta kenyeret, amibõl 4-6 szeletkét lefóliázva árulnak, talán német, tele egész magokkal, nagyon barna és nedves. )

Sokmagvas kenyér kelesztés nélkül

Hozzávalók
250 gr teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt
100 gr finomliszt
1 ek búzasikér
50 gr zabpehely
30 gr búzacsíra
25 gr tökmag
25 gr szezámmag ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s