Teljes kiõrlésû répatorta
sponsored links
Tavaly már belekezdtem ebbe a posztba, aztán ahogy telt az idõ, kiment a recept a fejembõl. Pár hónapja azonban annyira szép répát találtam a piacon, hogy rögtön vettem is belõle két kilót (rágcsálni leginkább). Azonban, ahogy már más is tapasztalhatta, sajnos ezek a répák már nem a régi, hónapokig életben maradó típusúak, így egy hét múlva azt vettem észre, hogy a megmaradtak vészes ütemben satnyulnak, azonnal tudtam a megoldást: sürgõsen répatortát kell sütni!
Magát a répatorta receptet még régebben választottam, majd formáltam saját ízlésre. Ebben a változatban a legnagyobb munkát a sárgarépák megcupolása és lereszelése jelenti, a többi valóban gyerekjáték.
Teljes kiõrlésû répatorta
25 dkg reszelt sárgarépa
20 dkg teljes kiõrlésû liszt
8 dkg méz + 8 dkg sötét nádcukor
vagy
15 dkg méz ....