Teljes kiõrlésû palacsinta alaprecept
sponsored links
Most, hogy egy picit a megszokott dolgokon túllépve, egy kicsit egészségesebb vonalat követve, egy nagy kedvencünket készítettem el más alapanyagokból. A végeredmény engem is nagyon meglepett. Bevallom, sokkal rosszabbra számítottam. Pedig a kész palacsinta könnyû, puha, nem törik, nem szakad. Persze a teljes kiõrlésû liszt jellegzetes íze érezhetõ, de a palacsinta élvezeti értéke megmaradt. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók kb. 14 db palacsintához:
*25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
*1 nagy csipet só
*2 nagyobb tojás
*2 púpos ek nyírfacukor
*1 tk házi vanília kivonat
*3 ek olaj
*3,5 dl tej
*2,5 dl szénsavas ásványvíz
A tojásokat simára keverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. A tejet, vanília kivonatot, olajat és végül a vizet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
1 órát pihentetjük.
Olajjal vékonyan kikent, felforrósított serpenyõben kisütjük.
A Facbookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.