Teljes kiõrlésû lángos
sponsored links
Most, hogy itt a jó idõ, végre lehet eleget szellõztetni, ami nálunk az olajban sütés elmaradhatatlan utójátéka, így aztán a napokban nekiláttam a lángos sütésnek.
Eredetileg a már anyukám által is használt, kefíres lángos receptjével szemeztem, mivel azt egy hétig biztosan el lehet tárolni a hûtõben (és hét közben sütni belõle egyet-egyet), vagy akár adagonként le is lehet fagyasztani. Végül arra jutottam, hogy a lángost sokkal-sokkal egyszerûbben is el lehet készíteni, ahogy egy régi ismerõsöm mesélte, amikor lángosos munkájáról beszélt.
Nem, nem arra gondolok, hogy fura dolgokat dobálunk és sütünk bele, hanem arra, hogy ott bizony a lehetõ legkevesebb alapanyagból dagasztják a tésztát, mégis mennyire finom lehet.
Egyszerû teljes kiõrlésû lángos
45 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt (eredetileg 50 dkg fehér)
2,5 dkg friss élesztõ ...