Teljes kiõrlésû almás lepény

2017-07-10

sponsored links

dsc_4064.jpg

Korábban már hírt adtam itt és a Facebookon is a Jókenyér pékségben tett látogatásomról - most megérkezett az ott készült sütemény receptje is. A korábbi változathoz képest több változtatás történt benne: elõször is frissen õrölt, teljes kiõrlésû lisztbõl készült. A tésztába a fahéj mellett egy kis dió is került, és cukor helyett eritrittel készült, így a fogyókúrázók és a cukorbetegek is megkóstolhatják. Azon túlmenõen, hogy elkészíthetitek, még egy örömhírem van: július 11-tõl, azaz keddtõl két hétig kapható lesz a Jókenyér üzleteiben. 

dsc_3993.jpg

Hozzávalók:

 

250 g alma

250 g tk. liszt

50 g darált dió

250 g eritrit

250 g vaj

4 tojás

fél cs. sütõpor

1 kk õrölt fahéj

 

A forma kikenéséhez: vaj, liszt

A tetejére: diabetikus sárgabarackdzsem

 dsc_4039.jpg

Elkészítés:

 

Az almákat kimagozzuk és felszeleteljük.

Az eritritet a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a dióval, a sütõporral és a fahéjjal összekevert lisztet.

Az elõkészített tepsibe simítjuk a tésztát, és a tetejére rendezzük az almaszeleteket.

Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 30 percig sütjük.

A sütõbõl kivéve, még forrón átkenjük a tetejét a baracklekvárral.

 dsc_4091.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/07/10/te...

sponsored links

Keres?s