Teljes kiõrlésû almás lepény
sponsored links
Korábban már hírt adtam itt és a Facebookon is a Jókenyér pékségben tett látogatásomról - most megérkezett az ott készült sütemény receptje is. A korábbi változathoz képest több változtatás történt benne: elõször is frissen õrölt, teljes kiõrlésû lisztbõl készült. A tésztába a fahéj mellett egy kis dió is került, és cukor helyett eritrittel készült, így a fogyókúrázók és a cukorbetegek is megkóstolhatják. Azon túlmenõen, hogy elkészíthetitek, még egy örömhírem van: július 11-tõl, azaz keddtõl két hétig kapható lesz a Jókenyér üzleteiben.
Hozzávalók:
250 g alma
250 g tk. liszt
50 g darált dió
250 g eritrit
250 g vaj
4 tojás
fél cs. sütõpor
1 kk õrölt fahéj
A forma kikenéséhez: vaj, liszt
A tetejére: diabetikus sárgabarackdzsem
Elkészítés:
Az almákat kimagozzuk és felszeleteljük.
Az eritritet a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a dióval, a sütõporral és a fahéjjal összekevert lisztet.
Az elõkészített tepsibe simítjuk a tésztát, és a tetejére rendezzük az almaszeleteket.
Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 30 percig sütjük.
A sütõbõl kivéve, még forrón átkenjük a tetejét a baracklekvárral.