Teljes ki?rl?s? rozsos vekni
sponsored links
Eg?sz j? teljes ki?rl?s? rozsos kenyeret siker?lt s?tn?m. Pihe-k?nny?, l?gy b?lzet, ropog?s h?j, ?s nem morzs?l?dik. ?s nagyon j? ?z?, a rozslisztnek k?sz?nhet?en.
Hozz?val?k egy 70 dkg-os keny?rhez:
10 dkg teljes ki?rl?s? rozsliszt
20 dkg teljes ki?rl?s? b?zaliszt
5 dkg sik?r
2 csapott te?skan?l s?
2 cl olaj
1 toj?s
1 mokk?skan?l krist?lycukor
2,5 dkg ?leszt?
3 dl langyos v?z
1 ev?kan?l tejsz?n
1 te?skan?l k?m?nymag
?s ?zl?s szerint 2 ev?kan?lnyi magkever?ket is hozz?adhatunk
G?ppel sz?pen kidagasztjuk, hagyjuk dupl?j?ra kelni, majd olajozott vagy lisztezett pulton kiny?jtjuk, veknire form?zzuk, ?s szilikonos s?t?pap?rral b?lelt tepsire tessz?k (lehet form?ba is). Hagyjuk kelni m?g 20-30 percig, majd el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben 40 percig s?tj?k als?-fels? s?t?ssel. A tepsit alulr?l a m?sodik r?csra tettem.
(10 dkg keny?rben 36 ch van.)