Telik az idõ
sponsored links
Rá kellett döbbennem tegnap, hogy az idõ észrevétlenül, de hihetetlenül gyorsan telik. Persze, azt még nem mondhatom, hogy jajj, már iskolás a gyerek. De azért az elsõ hónapok változásai is szinte láthatatlanul következnek be.
A nagy kánikula elõl felmenekültünk a hegyekbe 10 napra. Teljes kizökkenés volt, nagyon ránk fért. Aztán hazajöttünk, majd este beletettem Prücsit a kiságyába és teljes döbbenet, leljebb kell állítani a kiságyat, mert még a végén kiesik belõle. Kész vagyok. Gondolatban még valahol mindig az elsõ hétnél tartok szerintem, amikor hazahoztuk. Most meg már lassan kimászik.
A receptnek persze mindehhez semmi köze, legfeljebb a bosszúsághoz, hogy a lisztharmat idén elvitte a cukkini termésünket sajnos. Pedig ezt a receptet imádom, annyira finom. Már alig várom, hogy ilyesmiket készítsek a kis gézengúzunknak. :)
A recept a Kifõztükben is megjelent.
Csicseriborsó-lisztes cukkinifasírt
Hozzávalók 15 db-hoz
60 dkg cukkini
1 kisebb lila hagyma
5 dkg csicseriborsóliszt
2 teáskanál útifûmaghéj
1/2 teáskanál só
1 kávéskanál õrölt római kömény
1,5 evõkanál frissen aprított petrezselyemzöld
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz: (opcionális)
1 dl natúr joghurt
1,5 evõkanál frissen aprított mentalevél
A cukkinit nagy lyukú reszelõn lereszeljük, besózzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, a száraz hozzávalókat elvegyítjük, és nagy tálban minden hozzávalót alaposan elkeverünk. A masszából diónyi halmokat formázunk, két tenyerünk között 1-1,5 cm vastagra lapítjuk, majd kevés olajon oldalanként 2-2,5 perc alatt megsütjük. A mentával elvegyített joghurttal tálaljuk.
CH tartalom: 4 g CH/darab
Kalóriatartalom: 43 kcal/darab
(mártogatós joghurt nélkül számolva)
A nagy kánikula elõl felmenekültünk a hegyekbe 10 napra. Teljes kizökkenés volt, nagyon ránk fért. Aztán hazajöttünk, majd este beletettem Prücsit a kiságyába és teljes döbbenet, leljebb kell állítani a kiságyat, mert még a végén kiesik belõle. Kész vagyok. Gondolatban még valahol mindig az elsõ hétnél tartok szerintem, amikor hazahoztuk. Most meg már lassan kimászik.
A receptnek persze mindehhez semmi köze, legfeljebb a bosszúsághoz, hogy a lisztharmat idén elvitte a cukkini termésünket sajnos. Pedig ezt a receptet imádom, annyira finom. Már alig várom, hogy ilyesmiket készítsek a kis gézengúzunknak. :)
A recept a Kifõztükben is megjelent.
Csicseriborsó-lisztes cukkinifasírt
Hozzávalók 15 db-hoz
60 dkg cukkini
1 kisebb lila hagyma
5 dkg csicseriborsóliszt
2 teáskanál útifûmaghéj
1/2 teáskanál só
1 kávéskanál õrölt római kömény
1,5 evõkanál frissen aprított petrezselyemzöld
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz: (opcionális)
1 dl natúr joghurt
1,5 evõkanál frissen aprított mentalevél
A cukkinit nagy lyukú reszelõn lereszeljük, besózzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, a száraz hozzávalókat elvegyítjük, és nagy tálban minden hozzávalót alaposan elkeverünk. A masszából diónyi halmokat formázunk, két tenyerünk között 1-1,5 cm vastagra lapítjuk, majd kevés olajon oldalanként 2-2,5 perc alatt megsütjük. A mentával elvegyített joghurttal tálaljuk.
CH tartalom: 4 g CH/darab
Kalóriatartalom: 43 kcal/darab
(mártogatós joghurt nélkül számolva)