Tejszínhabos Latte Macchiato egyszerûen, otthon készítve...
sponsored links
Szeretettel küldöm a "receptet" Krisztának, hogy készítse sokszor szeretettel...akinek éppen lehet! :D És másoknak is... :D
1. lépés
A kívánt pohárba, csészébe beleöntök egy kevés tejet (egyharmada az italnak), és a mikróban felmelegítem (nem forróra!) Majd ezt egy kiskanál kávékrémporral (completa- ettõl lesz krémesebb, de elhagyható), és kívánt édesítõvel elkeverek. Még lehet itt bolondítani karamell sziruppal, vaníliával stb.)
2. lépés Ráteszem a tejszínhabot. (Igazából, ha van az eszpresszó kávéfõzõnek tejhabosítója, akkor a tejet nem mikróban melegítjük, hanem felhabosítjuk meleg gõzzel és ezt töltjük az ízesítõkre.)
2. Lefõzök egy adag eszpresszó kávét, majd lassan (!) a tejszínhabos tejre öntöm.
Kész is a három szintes tejes kávé. Lehet a tetejét még díszíteni fahéjjal stb. De ha szinte minden reggel így issza az ember felesége, akkor az már elmarad :P
Ugyanígy készül a jeges kávé is, csak jéghideg tejjel és jégkockával.
1. lépés
A kívánt pohárba, csészébe beleöntök egy kevés tejet (egyharmada az italnak), és a mikróban felmelegítem (nem forróra!) Majd ezt egy kiskanál kávékrémporral (completa- ettõl lesz krémesebb, de elhagyható), és kívánt édesítõvel elkeverek. Még lehet itt bolondítani karamell sziruppal, vaníliával stb.)
2. lépés Ráteszem a tejszínhabot. (Igazából, ha van az eszpresszó kávéfõzõnek tejhabosítója, akkor a tejet nem mikróban melegítjük, hanem felhabosítjuk meleg gõzzel és ezt töltjük az ízesítõkre.)
2. Lefõzök egy adag eszpresszó kávét, majd lassan (!) a tejszínhabos tejre öntöm.
Kész is a három szintes tejes kávé. Lehet a tetejét még díszíteni fahéjjal stb. De ha szinte minden reggel így issza az ember felesége, akkor az már elmarad :P
Ugyanígy készül a jeges kávé is, csak jéghideg tejjel és jégkockával.