Tejszínhab (tejmentes)
sponsored links
Többek között gesztenyepüré vagy somlói nem képzelhetõ el tejszínhab nélkül. Mi következik ebbõl ? Hogy aki nem ehet tejterméket, az egy csomó finomságról kénytelen lemondani? Igen, ezt sajnos nem tudom megcáfolni, de hogy a gesztenyepürének vagy a somlóinak nem kell rajta lennie a listán, az biztos!
Ami most következik nem is igazán recept. Inkább technika, vagy mondjuk trükk... Nem nehéz, nem bonyolult, nem idõigényes - mondjuk nem is olcsó - de nagyon - nagyon finom.
Vegyünk egy konzerv kókusztejet. Tegyük hûtõbe legalább egy napra, de az sem baj, ha hetekig ott áll, hátha valamikor szükségünk lesz egy kis nyalánkságra. J Szóval hagyjuk a hûtõben pihenni, majd amikor eljött az idõ vegyük ki onnan. Vigyázzunk, hogy ne rázzuk fel. Nyissuk ki, és a tetején összegyûlt sûrû részt kanalazzuk le. Kész is van. Nem kell habbá verni, legfeljebb egy kanéllal egy kicsit elkeverni, nem kell édesíteni, kész is a finom tejszínhabunk. Ha több, mint egy napig tartottuk hûtõben, akkor a ...