Tejszínes-tormás lazactekercsek fehérbormártással.

2012-01-22

sponsored links


Sokszor hallani, hogy az ország halfogyasztása nagyon alacsony, és igen kevés halat eszünk. Lehet ennek éppen az az oka, hogy elégé borsos áron lehet hozzájutni.  Az igaz, hogy nagyon egészséges, na meg finom is a hal húsa, de szerintem nem elég laktató, így szívesebben választom pl. én is inkább a sertés, vagy a baromfi húsát. Ennek persze ellentmond, hogy  mostanában elég gyakran kerül hal a tányérunkra. Nem titok, sõt akik rendszeresen látogatják a blogomat, olvashatták már, hogy egyik nagy kedvencem a lazac. A lazac receptek közül is az egyik nagy kedvencem a papírcsónakban zöldségekkel készült változata, de azért megpróbálom mindig más, és más formában elkészíteni. (lazacreceptek itt megtalálhatóak) Ma szintén egy új elkészítési módot próbáltam ki, és a lazacszeletek tetejére tejszínes-tormát kanalaztam, majd réteslapba becsomagolva sütöttem készre. Tálaláskor fehérbormártást kanalaztam rá, és így a tejszínes-tormával puhára párolódott lazac, a ropogós rétestésztában ezzel a ínyenc mártással nagyon-nagyon finom volt. Természetesen ízlés szerint másfajta halszelettel is elkészíthetõ ez a recept, de a fehérbormártást mindenképpen ajánlani tudom kipróbálásra, majd azzal együtt feltálalni.

Hozzávalók:

 1 cs réteslap
3-4 cm-es lazaccsíkok (bõr nélkül)
vaj
torma
fõzõtejszín
színes bors
petrezselyemzöld
tojás a lekenéshez

A lazaccsíkokat sózni, megszórni színes borssal és kicsit állni hagyni, hogy az ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/01/t...

sponsored links

Keres?s