Tejszínes sárgarépa-krémleves

2012-05-18

sponsored links


Egy újabb próbálkozás és ízpróba a krémlevesek terén. Nekem nagyon bejött, úgyhogy máskor is fogok ilyet fõzni. :) Azért most már igyekszem majd magam más irányba is terelni a levesek terén, hogy ne mindig krémlevest készítsek. De kicsit olyan vagyok, mint a gyerek. :) Összezúzva szívesebben megeszem a zöldségeket.

Elkészítése

Kevés zsíron megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráteszem a felkarikázott répát és felkockázott krumplit. Átforgatom, majd felöntöm vízzel. Elmorzsolok benne egy leveskockát (nem fogok mindig használni, de még van a dobozban) és ízesítem sóval, borssal. Fedõ alatt puhára párolom. Ha szükséges, pótolhatjuk a vizet.
Miután megpuhultak a zöldségek, pürésítem õket.
Tejszínben kb. 1 merõkanálnyi leves hozzáadásával elkeverek egy kevés lisztet és ezzel besûrítem a levest.
Pár percig forralom, és már kész is.
Tálalásnál adhatunk hozzá pirított kenyérkockákat vagy pirított bacont.

Hozzávalók:
1 kisebb vöröshagyma  ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/05/tejszin...

sponsored links

Keres?s