Tejszínes szedertorta - 15. Blogkóstoló
sponsored links
Tejszínes szedertorta |
Ezt is a 15. Blogkóstoló alkalmából sütöttem, ahol Süni, a játék mostani háziasszonya Piroskát a Süssünk-fõzzünk blog íróját sorsolta páromul. annyi kipróbálandó receptet találtam nála, hogy alig tudtam választani. A Meggyes csokis kelt kalácsát már a hónap elején posztoltam, de ezt a szedres tortát feltétlenül el akartam még a blogjáról készíteni, annyira egyszerû, és kinézetre is lerí róla a finomság.
Tejszínes szedertorta:Sütöttem egy 2 tojásos piskótát kerek formában.
Krém:
3 deci tejföl
4 deci habtejszín
2 ek kristálycukor
1 deka étkezési zselatin
feketeszeder
A tejfölbe belkevertem a kristálycukrot, hozzáöntöttem a tejszínt és kézi habverõvel felvertem.
Sikerült elég kemény állagúra felverni. Jót tett volna neki a zselatin, de nekem az nem volt .Fél kilónyi mirelit feketeszedret már elõzõleg felengedtem. Ebbõl 10-15 szemet géppel belekevertem a krémbe, amitõl szép színe lett.
A tortalapot visszatettem a kapcsos formába. Elterítettem rajta a krém felét, megszórtam félig felengedett szederszemekkel és a krém másik felével beterítettem. Hûtõbe tettem néhány órára.
Feketeszeder szemekkel és tejszínhabbal díszítettem |
Nekem nagyobb formában készült, így nem lett olyan magas, mint Piroskáé. Mivel zselatin, vagy habfixáló nem került bele, eléggé lágy volt a krém állaga, ami itthoni azonnali fogyasztásnál nem jelentett gondot, de ha valaki szállítani akarja, vagy nyáron készíti, feltétlenül tanácsos valami fixálót beletenni.
Nagyon-nagyon finom volt a torta, köszönöm Piroskának a receptet. Bár féltem tõle, hogy domináns tejföl íze lesz, de nagyon kellemes savanykás gyümölcs ízû volt.