Tejszínes szedertorta - 15. Blogkóstoló

2014-03-16

sponsored links


Tejszínes szedertorta
Ezt is a 15. Blogkóstoló alkalmából sütöttem, ahol Süni, a játék mostani háziasszonya Piroskát a Süssünk-fõzzünk blog íróját sorsolta páromul. annyi kipróbálandó receptet találtam nála, hogy alig tudtam választani. A Meggyes csokis kelt kalácsát már a hónap elején posztoltam, de ezt a szedres tortát feltétlenül el akartam még a blogjáról készíteni, annyira egyszerû, és kinézetre is lerí róla a finomság.
Tejszínes szedertorta:
Sütöttem egy 2 tojásos piskótát kerek formában.
Krém:
3 deci tejföl
4 deci habtejszín
2 ek kristálycukor
1 deka étkezési zselatin
feketeszeder

A tejfölbe belkevertem a kristálycukrot, hozzáöntöttem a tejszínt és kézi habverõvel felvertem.
Sikerült elég kemény állagúra felverni. Jót tett volna neki a zselatin, de nekem az nem volt .
Fél kilónyi mirelit feketeszedret már elõzõleg felengedtem. Ebbõl 10-15 szemet géppel belekevertem a krémbe, amitõl szép színe lett.
A tortalapot visszatettem a kapcsos formába. Elterítettem rajta a krém felét, megszórtam félig felengedett szederszemekkel és a krém másik felével beterítettem. Hûtõbe tettem néhány órára.
Feketeszeder szemekkel és tejszínhabbal díszítettem
Nekem nagyobb formában készült, így nem lett olyan magas, mint Piroskáé. Mivel zselatin, vagy habfixáló nem került bele, eléggé lágy volt a krém állaga, ami itthoni azonnali fogyasztásnál nem jelentett gondot, de ha valaki szállítani akarja, vagy nyáron készíti, feltétlenül tanácsos valami fixálót beletenni.
Nagyon-nagyon finom volt a torta, köszönöm Piroskának a receptet. Bár féltem tõle, hogy domináns tejföl íze lesz, de nagyon kellemes savanykás gyümölcs ízû volt.



Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/03/tejsz...

sponsored links

Keres?s