Tejszínes-szalonnás gombaragu
sponsored links
Nem is tudom már, hogy ez hanyadik gombás recept a blogomon, de annyiféleképpen el lehet készíteni, én meg mindenhogy szeretem! Most egy szalonnás változat készült és azt kell, hogy mondjam, a szalonna nagyon jót tett a gombának, jó kis pikáns lett tõle, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
50 dkg gomba
10 dkg sonka
10 dkg húsos füstölt szalonna
olaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 ek liszt
5 dl tejszín
só
bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A gombát feldaraboljuk, sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk.
Egy kevés olajat felforrósítunk, rádobjuk a szalonnát és zsírjára pirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát és a gombát.
Megpároljuk, rászórjuk a lisztet, és megpirítjuk.
Fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk.
Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Te is imádod a gombát? További gombás recepteket ide kattintva találsz!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
A gyönyörû gombákat most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/tejszines-szalonnas-gombaragu.recept/