Tejszínes spenótos kukoricaköret... most bundázott csirkemellhez...
sponsored links
Egy nagyon finom köret, rántott húsokhoz, sültekhez, fasírthoz, nyáron a faszénen sült grillhúsokhoz.
Most rántott csirkemellhez készült...
1/2 kg fagyasztott csemege kukorica, vagy nyáron 3-4 csõ friss
1/2 l min. 30%-os tejszín
só bors
egy marék friss spenótlevél, de jó a fagyasztott is, fontos, hogy leveles legyen ! ne a krém
Egy magasfalú nyeles fazékba öntöttem a tejszínt és kislángon, finoman kezdtem melegíteni, majd beleszórtam a kukoricát, ami most fagyasztott volt, de nyáron amikor lehet kapni friss, édes, csemegekukoricát akkor abból is érdemes elkészíteni úgy, hogy függõlegesen tartva a lehéjazott, megtisztított csövet, egy éles késsel levágjuk körbe-körbe a szemeket, innentõl ugyanaz a készítési mód a továbbiakban.
Tehát a már meleg tejszínhez adtam a kukoricaszemeket és a megtisztított spenótleveleket, sóztam, borsoztam és addig fõztem a tejszínben, idõnként átkeverve, amíg puha nem lett és besûrûsödött.
Ez 10-15 percnél nem tart tovább, mert a csemege kukorica zsenge.
Természetesen spenót nélkül is készíthetõ csak magában, esetleg egy kis petrezselyemzölddel megszórva.
Akár így, akár úgy, mindenképpen nagyon finom, egyszerû és mégis különleges köret.
Nyáron a faszénen sütött húsok mellé a legnagyobb kedvenc, imádom.