Tejszínes spagetti carbonara

2018-05-31

sponsored links





A spagetti carbonarát eddig szerintem meg sem kóstoltam. Valahogy olyan semmilyennek gondoltam és mindig inkább mást választottam helyette. Most viszont valamiért mégis kipróbáltam és kiderült, hogy jó nagyot tévedtem a ?semmilyensége? terén. A fokhagyma és a parmezán olyan ízkombót ad, hogy alig bírtam abbahagyni az evését.



A spagetti carbonara eredete homályba vész, több változat is él, talán senki nem tudja, melyik az igazi.

Az egyik verzió szerint az étel a szénégetõktõl származik, akik munka után a parázsló faszénen dobták össze.

Egy másik szerint a hozzáadott feketeborstól kapott füstös színt, amirõl pedig a ?szenes? nevet késõbb.

De az is lehet, hogy a II. világháborúban amikor a szövetséges csapatok 1944-ben felszabadították Rómát, a jórészt tojásport és bacont ellátmányba kapó katonák ezt a helyiek tésztájával ették, így született meg a carbonara.

És persze ezzel együtt sokféle recept kering róla, az biztos, hogy az általam készített tejszínes változat nem az eredeti, mert ha figyelembe vesszük a történetérõl szóló legendákat, akkor valószínûleg masszív, nem romlandó hozzávalókból készítették régen, így ebbe a tejszín nem férne bele. Viszont Martha Stwart, Nigella Lawson és Gordon Ramsey is tejszínes receptet (is) használ, így szerintem nekünk is jó lesz ez ?



Hozzávalók:

40 dkg spagetti tészta

20 dkg füstölt szalonna/sonka

3 ek olívaolaj

2 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma

4 db tojás



bors

8 dkg reszelt parmezán sajt

plusz a tálaláshoz: még több parmezán



Elkészítés:

A spagettit forró, sós vízben all dente, azaz harapható állagúra fõzzük, leszûrjük.

Az olívaolajat egy nagy serpenyõben, közepes lángon felmelegítjük.

A szalonnát felcsíkozzuk.

A fokhagymát szétnyomjuk.

Az olívaolajon enyhén ropogósra sütjük a szalonnát, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk.

A spagettit hozzákeverjük a szalonnához, és átmelegítjük.

A lángról levéve hozzákeverjük a vajat, végül a tojásos keveréket, és jól átkeverjük.



Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?

Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?

Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?

Egyszerûen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?

Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattintva! 





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?











Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/05/31/tejs...

sponsored links

Keres?s