Tejszínes rákos metélt
sponsored links
Tejszínes rákos fetuccini
Paglia e fieno - széna és szalma. Zöld (spenótos) és sárga (tojásos) tésztát találunk egy csomagban. Általában fetuccinit és tagliatellét vásárolhatunk ebben a formában. Nagyon finom és látványos tálalásnál. Nagyobb üzletláncokban beszerezhetõ!Hozzávalók:
50 dkg spenótos és tojás metélt vegyesen
4 dl. tejszín
1 teáskanál étkezési keményítõ
60 g. vaj
35 dkg fagyasztott natúr rák
( Aldiban kapható )
2 fej fokhagyma finomra összevágva
1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
Ízlés szerint só, bors,parmezánsajt
Elkészítése:
Tegyünk oda egy nagy fazék vizet forrni.
Fõzzük ki a tésztát kb. 10 perc alatt.
Amikor puha,akkor szûrjük le és öblítsük át hideg vízzel.
Egy másik lábasba olvasszuk fel a vajat.
Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük meg néhány perc alatt a rákok mind két oldalát.
Amikor szép rózsaszínûek,adjuk hozzá a tejszínnel elkevert keményítõt és ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Forraljunk rajta egyet és zárjuk el alatta a gázt.
Keverjük hozzá a kifõtt tésztát és a finomra összevágott petrezselyemzöldet.
Tálaláskor szórjuk meg bõven reszelt parmezánsajttal.