Tejszínes rakott karfiol
sponsored links
Hozzávalók:
-1 fej karfiol (most ennyi)
-0,5 liter tejszín (nem fõzõ, igazi, 30 %-os :)
-1 kis doboz tejföl
-2 db tojás
-só
-frissen darált bors
-életízesítõ
-3-4 ek libazsír, de vajjal is kiváló
A megmosott karfiolt nagyobb rózsákra szétszedem,
ételízesítõs vízben 15 perc alatt fél puhára fõzöm,
(itt be is lehet kapcsolni a sütõt, 180 fokra, légkeveréssel)
majd a tejszínt tejföllel, sóval, borssal, olvasztott libazsírral,
tojással együtt simára keverem és a leszûrt, sütõedénybe
rendezett karfiolra öntöm, amit viszonylag vastagon
megszórok zsemlemorzsával-így szeretjük.
(Könnyû dolgom volt, ugyanis ugyanabban az edényben
fõztem, sütöttem, majd hûtöttem...ingyen reklám. :)))
És még egyszer: elõmelegített sütõ, 180 fok, légkeverés, 30 perc.
Természetesen azonnal is lehet fogyasztani, de ha áll egy
pár percet, úgy még jobb lesz az állaga.
Akár így magában, de köretként is nagyon finom étel!
Az Apósom ezt a mai napig remoskában süti! :)