Tejszínes-póréhagymás sertésszûz

2017-09-18

sponsored links

Nem vagyok úri lány, de a sertésszûz a kedvencem, ha már disznóhúsról van szó. Egyébként sikerül olyan árban beszereznem, mint a csirkemellfilé, így igazából nem is gondolkodok rajta, amikor rá kerül a választás. Óvatosan kell vele bánni, mert könnyen kiszárad, de ha pont eltaláljuk akkor nagyon finom omlós, puha és szaftos marad. Szoktam egészben sütni, amennyiben szeletelem rövid ideig serpenyõben elõször magas, majd közepes lángon készítem el. Tejszínes, hagymás szaftosan került az asztalra, csak egy tésztát fõztem mellé. Na jó, ha házi lett volna, az lett volna az igazi. :) De arra sajnos nem volt idõm.







Tejszínes-póréhagymás sertésszûz
Hozzávalók 2 személy részére
40-50 dkg sertésszûz
frissen õrölt bors
õrölt szerecsendió

1 póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
3 evõkanál olívaolaj
2 dl húsalaplé vagy víz
1,5 dl tejszín
1 tesákanál keményítõ

Elkészítés:
A sertésszûzet ujjnyi vastagra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalát megpirítjuk, éppen, hogy csak színt kapjon. A póréhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk, végül felöntjük borral és a húsalaplével. Addig pároljuk fedõ alatt, amíg a hús megpuhul. A keményítõt simára keverjük a tejszínnel, majd a szaftot ezzel sûrítjük be. Amennyiben nagyon sûrû lenne, adhatunk hozzá egy kevés húalaplét vagy vizet.
Fõtt tésztával tálaljuk. Illik hozzá még a burgonyapüré, a krokett vagy éppen egy krémes polenta.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/09/tejsz...

sponsored links

Keres?s