Tejszínes pohárdesszert
sponsored links
Én mindig irigylem Nigellát (a buját), vagy Jamet (a pöszefiút) amikor felver egy doboz tejszínt, és gyakorlatilag alig valamit hozzátéve kész is a desszert. Bárki utánozhatja õket, csak az a probléma, hogy nincs olyan tejszínünk, mint nekik, így a végeredmény sem lesz ugyanaz.
Kevéssé költõien tulajdonképpen értékelhetetlen, még gyakorlatiasabban megfogalmazva semmilyenek a mi tejszínünkbõl készített felvert habok. Arról , hogy mennyire esetleges az, hogy fel lehet e verni nem is beszélek, arról pedig végképp nem sírnék, hogy meddig marad kemény, és, hogy mit lehet belekeverni, amit elbír anélkül, hogy az állaga, a szerkezete megváltozna. A folyadékok egyenesen reménytelenek a saját tapasztalatim szerint. Hát így van az, hogy néma áhítattal szemlélem a mágusokat, amint a tejszínbõl, és két szem gyümölcsbõl desszertet rittyentenek három és fél perc alatt, ami tartalmas, szép, és egyszerûségük ellenére ...