Tejszínes, petrezselymes kelkáposzta fõzelék fasírttal
sponsored links
Tejszínes petrezselymes kelkáposzta fõzelék fasírttal
Ehhez az ételhez az elõzõ recept fasírtját használtam feltétként.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgóolaj
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- köménymag
- 2 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 3 szál petrezselyem
- 2 db fasírt
Elkészítés:
A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.
Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fûszerezem, s kb. 30 percig fõzöm.
Közben elkészítem a rántást. Egy serpenyõben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tûzhelyrõl, megszórom köménymaggal és pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a fõzelékbe, összekeverem, felforralom.
Tálaláskor szedek egy mélytányérba fõzeléket, s teszek rá 1 db fasírtot. Csorgatok rá tejszínt, s szórok rá petrezselyemleveleket. Barna kenyérrel fogyasztom.