Tejszínes, petrezselymes kelkáposzta fõzelék fasírttal

2017-05-31

sponsored links

Tejszínes petrezselymes kelkáposzta fõzelék fasírttal


Ehhez az ételhez az elõzõ recept fasírtját használtam feltétként.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs pirospaprika
  • köménymag
  • 2 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 db fasírt

Elkészítés:

A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.

Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fûszerezem, s kb. 30 percig fõzöm.

Közben elkészítem a rántást. Egy serpenyõben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tûzhelyrõl, megszórom köménymaggal és  pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a fõzelékbe, összekeverem, felforralom.

Tálaláskor szedek egy mélytányérba fõzeléket, s teszek rá 1 db fasírtot. Csorgatok rá tejszínt, s szórok rá petrezselyemleveleket. Barna kenyérrel fogyasztom.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/tejs...

sponsored links

Keres?s