Tejszínes-pestós csirkemell kápia paprikával és makarónival
sponsored links
Ha péntek, akkor hûtõürítés, legalább is nálunk. Ilyenkor a hét elején félig elfogyasztott hozzávalók kerülnek felhasználásra. Fél üveg piros pesto, 1 db kápia paprika, és fél doboz tejszín - ezek kerültek ma az asztalra.
Hozzávalók: piros pesto, kápia paprika, fél póréhagyma, 500g csirkemell, kókuszzsír, tejszín, só vagy provence-i fûszerkeverék, 1 zacskó rövid csõ (makaróni) tészta.
A csirkemellet csíkokra vágjunk. A hagymát és a paprikát szeleteljük. Egy nagyon serpenyõben kevés kókuszzsíron megdinszteljük a póréhagymát. Ehhez adjuk a csirkemellet, amit fehéredési pirítunk. Most már lehet fûszerezni illetve a pestót is hozzákeverni. Néhány percig állandó keverés mellett pároljuk. Nyakon öntjük a tejszínnel, amivel egyszer fel is forraljuk. Köretnek tésztát vagy akár burgonyapürét is készíthetünk.
Finom laktató és gyorsan elkészíthetõ étel.