Tejszínes-paradicsomos lazac- és garnéla ragu zöldspárgával és fekete papardellével
sponsored links
Ez egy nagyon-nagyon finom tésztaétel, elég csak a hozzávalókra pillantani. A kissé bizarr fekete tészta fontos is eleme, nem csak a színe miatt, hanem mert a tintahal tintája pici tenger ízt is csempész bele. Legalábbis én érzem benne. :) Ez a fogás úgy született, hogy pár éve Amszterdamban egy áruház éttermében ebédeltünk és lehetõség volt egy tésztaétel úgymond összeválogatására, amit ott pillanatok alatt el is készítettek egy vokban. Egy tejszínes-paradicsomos alapot választottam, amibe kértem lazacot, garnélát és zöldspárgát is, ha lúd legyen kövér alapon. :) A tészta akkor talán penne volt és nem volt fekete. Nagyon ízlett, késõbb aztán megcsináltam itthon is, és azóta az alábbi verziót minden spárgaszezonban többször elkészítem fekete tésztával. Szezonon kívül készítem brokkolival és persze más tésztával is, úgy is nagyon jó. Az sem baj, ha nincs benne garnéla, bár szerintem az a legfinomabb benne. Használhatunk hozzá jó minõségû gyári tésztát is, bár ehhez a finom ételhez abszolút megéri gyúrni.