Tejszínes-paprikás hagymamártásban sült csirkemell nokedlivel

2013-08-05

sponsored links


Amikor Anyáék nemrégiben 1 hétre elmentek kirándulni, majd hazaérkezvén majdnem belefulladtak a sárgabarack befõzésbe, az én feladatom volt vasárnapi ebédet fõzni. Anya kívánságára akkor ezt az ételt készítettem, mert valami szaftosra vágyott, és nokedlit rendelt hozzá. Most ismét ezt fõztem, mert úgy éreztem, itt a helye a blogon. Könnyen, gyorsan elkészíthetõ és csudafinom.
Ezt a mártást nagyon szeretjük, én ezzel készítem a húsos (ál hortobágyi) palacsintát is, de a hagymakrémet csak úgy magában (tejszín nélkül) tejfölös tésztára vagy túrógaluskára is szoktam szedni.
Nokedlit, vagy ahogy felénk nevezik, galuskát most csináltam életemben harmadik alkalommal, mert valahogy sosem jut eszembe. Pedig nagyon szeretem, de azt az igazán finomat kizárólag az apukám tudja úgy elkészíteni, ahogy én azt kiskoromban megszoktam. Még Anya nokedlije sem olyan. Életem legelsõ galuskáját ezért kedves távoli barátnõm, Fahéj receptje szerint csináltam, és nálunk nagyon bevált ez a tejjel készült változat. Mi mindig tejföllel esszük, mert abból sohasem elég. :-)

Hozzávalók 4 személyre

kb. 70 dkg csirkemell filé ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2013/08/tejsz...

sponsored links

Keres?s