Tejszínes meggykrémleves
sponsored links
Most már én is mosolygok magamon, mert olyan ételeket is kezdek megszeretni, amit sok éven át meg nem ettem volna. A meggy - csak úgy magában - szintén ezek a közé a nem szeretem kimondottan-ételek közé tartozik, de most, hogy a kertünkben idén a két kis meggyfánk is hozott termést, nincs szívem kidobni vagy mind egy szálig elajándékozni a róluk leszedett gyümiket. A mi meggyünk ui. az édesebb fajtából való, önmagában fogyasztva is ízlik nekem, ráadásul abszolút bio, mert nem érte permetszer.
Az idén nagyon kedvezõ volt az idõjárás a meggytermés szempontjából, így a meggyfáink kb. 5 kilónyi mennyiséggel ajándékoztak meg bennünket. Egy részét persze mégis elajándékoztam Anyáéknak és Gold barátnõmnek.
Meggyszedés után aztán azonnal beindult a fantáziám, és láttam magam, ahogy egymás után készítem a meggyes édességeket. A sort ezzel a krémlevessel kezdtem, és meg kell mondjam, még én is meglepõdtem, mennyire jól esett kanalazni a saját meggybõl készült üde, nyári leveskét.
Innentõl kezdve tehát éljen a meggy! :-D
Hozzávalók kb. 8 személyre
1 kg magozott meggy (nálam édesebb fajtából)
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej ...