Tejszínes meggyes pite

2017-07-09

sponsored links

Tejszínes meggyes pite

Hozzávalók:
26 cm átmérõjû piteformához:

  • 3 tojás
  • 8-10 deka cukor(nálam barna nádcukor)
  • 12 deka liszt (nálam durum)
  • 1 csipet sütõpor
  • 1 csipet õrölt fahéj
  • 2,5 deci tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 50 deka magvalt meggy                                                   
Tetejére: mandulaforgács, porcukor
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a sütõporral, õrölt fahéjjal ellvegyített lisztet, majd  belekevertem a tejszínt.
Szilikon piteformába öntöttem a masszát - ha más anyagú formában sütjük, akkor ki kell vajazni, lisztezni a formát.
A meggyszemeket lisztbe forgattam és a massza tetejére szórtam. Nálam most a reszelt citromhéj kimaradt, de néhány dekányi mandulaforgácsot hintettem a süti tetejére(ami kiborítva az alja lesz), és 200 fokra elõmelegített sütõbe tettem, nálam 1 óra alatt sült meg - tûpróba. Más anyagú formában elég a 180 fokos sütõhõmérséklet.
Nem is akartam ezen a vasárnapon sütni, tekintettel a nagy kánikulára. Többféle gyümölcsünk van, gondoltam, desszert gyanánt gyümölcsöt eszünk, de a neten a recepteket nézegetve 
Hankka  egyszerû receptjét meglátva meggondoltam magam, és egykettõre összekevertem, megsütöttem ezt a meggyes finomságot.
Köszönöm Hankkának a receptet! Nagyon mutatós lett ebben a margaréta formájú sütõben (nemrég kaptam a menyemtõl), a tészta finom szaftos állagú - pillanatok alatt elfogyott! ?

A kisült pite teteje, mely kiborítva a sütemény alja lett:
Megfordítva, porcukorral megszórva:
Szeletelve:

Biztos vagyok benne, hogy más bogyós gyümölccsel is nagyon finom lenne! ?



Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2017/07/tejsz...

sponsored links

Keres?s