Tejszínes meggyes pite
sponsored links
Tejszínes meggyes pite |
Hozzávalók: 26 cm átmérõjû piteformához:
- 3 tojás
- 8-10 deka cukor(nálam barna nádcukor)
- 12 deka liszt (nálam durum)
- 1 csipet sütõpor
- 1 csipet õrölt fahéj
- 2,5 deci tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 50 deka magvalt meggy
Tetejére: mandulaforgács, porcukor
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a sütõporral, õrölt fahéjjal ellvegyített lisztet, majd belekevertem a tejszínt.
Szilikon piteformába öntöttem a masszát - ha más anyagú formában sütjük, akkor ki kell vajazni, lisztezni a formát.
A meggyszemeket lisztbe forgattam és a massza tetejére szórtam. Nálam most a reszelt citromhéj kimaradt, de néhány dekányi mandulaforgácsot hintettem a süti tetejére(ami kiborítva az alja lesz), és 200 fokra elõmelegített sütõbe tettem, nálam 1 óra alatt sült meg - tûpróba. Más anyagú formában elég a 180 fokos sütõhõmérséklet.
Nem is akartam ezen a vasárnapon sütni, tekintettel a nagy kánikulára. Többféle gyümölcsünk van, gondoltam, desszert gyanánt gyümölcsöt eszünk, de a neten a recepteket nézegetve
Hankka egyszerû receptjét meglátva meggondoltam magam, és egykettõre összekevertem, megsütöttem ezt a meggyes finomságot.
Köszönöm Hankkának a receptet! Nagyon mutatós lett ebben a margaréta formájú sütõben (nemrég kaptam a menyemtõl), a tészta finom szaftos állagú - pillanatok alatt elfogyott! ?
A kisült pite teteje, mely kiborítva a sütemény alja lett:
Megfordítva, porcukorral megszórva:
Szeletelve:
Biztos vagyok benne, hogy más bogyós gyümölccsel is nagyon finom lenne! ?
A kisült pite teteje, mely kiborítva a sütemény alja lett:
Megfordítva, porcukorral megszórva:
Szeletelve: