Tejszínes-medvehagymás krumplifõzelék sonkaropogóssal

2012-04-20

sponsored links


A krumplifõzelék egy másik arca, egészen más, mint amit mi megszoktunk: a babéros, paprikás-tejfölös fajta, és egész más ízvilág, mint ez itt.

A krumpli tejben és tejszínben fõ puhára, a medvehagyma a végén pedig csoda frissre, tavaszira hangolja az egészet, nagyon szerettük!

No és a feltét: ropogós. Ropogósnak nevezzük azokat az ételeket, melyek alapja minden esetben egy igen keményre fõzött besamelmártás, tojássárgájával dúsítva, tetszés szerinti hozzávalókkal "jelleget adva neki", majd kroketté formázzuk, panírozzuk, kisütjük. 

A jelleget adó anyag bármi lehet: sajt, sonka, gomba, zöldségek, fõtt tojás, millióképpen variálható aztán a repertoár.

Fõzelékekhez nagyszerû feltéteket készíthetünk így, de egy salátával, majonézzel, esetleg sült krumplival önálló fogássá is avanzsálhat!

Akkor hát a recept.

Tejszínes-medvehagymás krumplifõzelék sonkaropogóssal

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2012/04/tejs...

sponsored links

Keres?s