Tejszínes-medvehagymás krumplifõzelék sonkaropogóssal
sponsored links
A krumplifõzelék egy másik arca, egészen más, mint amit mi megszoktunk: a babéros, paprikás-tejfölös fajta, és egész más ízvilág, mint ez itt.
A krumpli tejben és tejszínben fõ puhára, a medvehagyma a végén pedig csoda frissre, tavaszira hangolja az egészet, nagyon szerettük!
No és a feltét: ropogós. Ropogósnak nevezzük azokat az ételeket, melyek alapja minden esetben egy igen keményre fõzött besamelmártás, tojássárgájával dúsítva, tetszés szerinti hozzávalókkal "jelleget adva neki", majd kroketté formázzuk, panírozzuk, kisütjük.
A jelleget adó anyag bármi lehet: sajt, sonka, gomba, zöldségek, fõtt tojás, millióképpen variálható aztán a repertoár.
Fõzelékekhez nagyszerû feltéteket készíthetünk így, de egy salátával, majonézzel, esetleg sült krumplival önálló fogássá is avanzsálhat!
Akkor hát a recept.
Tejszínes-medvehagymás krumplifõzelék sonkaropogóssal
Hozzávalók: ...