Tejszínes-laskagombás csirkemell
sponsored links
Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
30 dkg laskagomba
2,5 dl fõzõtejszín
1 ek. étkezési keményítõ
olaj
1 fej hagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
frissen õrölt bors
ételízesítõ/só
Elkészítés:
A húst kockákra vágom, a gombát megmosom és felcsíkozom. A hagymát apróra vagdalom és kevés olajon aranybarnára pirítom. Most fontos ez a szín, hisz így lesz az íze is kicsit karamelles, ami jól "mutat" majd a tejszínes ételben. Ha már jó a hagyma, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Egybõl hozzáadom a gombát is. Ízesítem, borsozom, majd egy kortynyi vízzel felöntve lefedve hagyom fõni. Nem kell sok idõ sem a csirkemellnek, sem a laskának. Közben a petrezselymet nagyon apróra vagdalom, s ha már puha a hús és gomba, megszórom vele. A tejszínbe belekeverem a keményítõ felét (a többi marad vésztartaléknak, ha nem lenne elég sûrû) és ráöntöm a ragura. Pár percig együtt rotyogtatom, míg a nekem megfelelõ sûrûséget el nem éri. Aztán már csak megszórom kevés frissen õrölt borssal, és lehet tálalni.
Én most rizst készítettem hozzá, de tésztával, nokedlivel is kiváló. Szerencsém van amióta Bence ismét eszik gombát, így nem kell külön válogatnom az alkotórészeket. :-)
30 dkg csirkemellfilé
30 dkg laskagomba
2,5 dl fõzõtejszín
1 ek. étkezési keményítõ
olaj
1 fej hagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
frissen õrölt bors
ételízesítõ/só
Elkészítés:
A húst kockákra vágom, a gombát megmosom és felcsíkozom. A hagymát apróra vagdalom és kevés olajon aranybarnára pirítom. Most fontos ez a szín, hisz így lesz az íze is kicsit karamelles, ami jól "mutat" majd a tejszínes ételben. Ha már jó a hagyma, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Egybõl hozzáadom a gombát is. Ízesítem, borsozom, majd egy kortynyi vízzel felöntve lefedve hagyom fõni. Nem kell sok idõ sem a csirkemellnek, sem a laskának. Közben a petrezselymet nagyon apróra vagdalom, s ha már puha a hús és gomba, megszórom vele. A tejszínbe belekeverem a keményítõ felét (a többi marad vésztartaléknak, ha nem lenne elég sûrû) és ráöntöm a ragura. Pár percig együtt rotyogtatom, míg a nekem megfelelõ sûrûséget el nem éri. Aztán már csak megszórom kevés frissen õrölt borssal, és lehet tálalni.
Én most rizst készítettem hozzá, de tésztával, nokedlivel is kiváló. Szerencsém van amióta Bence ismét eszik gombát, így nem kell külön válogatnom az alkotórészeket. :-)