Tejszínes labodafõzelék
sponsored links
Hozzávalók: 2 csokor laboda, 2 marék zsenge csalán, 2 szál zöld fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, csilipehely; a feltéthez: füstölt szalonna
Elkészítése: A labodát és a csalánt megválogatjuk, enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszûrjük és késsel összevágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, rádobjuk az összevágott labodás csalánt, összekavarjuk és felöntjük a tejszínnel. Megkavarjuk és annyi vizet adunk még hozzá, hogy kellõ sûrûségû legyen. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csilipehellyel és 4-5 percig fõzzük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, beirdaljuk és kisütjük, majd a fõzelékkel tálaljuk.