Tejszínes labodafõzelék

2014-05-30

sponsored links








Hozzávalók: 2 csokor laboda, 2 marék zsenge csalán, 2 szál zöld fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, csilipehely; a feltéthez: füstölt szalonna

Elkészítése: A labodát és a csalánt megválogatjuk,  enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszûrjük és késsel összevágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, rádobjuk az összevágott labodás csalánt, összekavarjuk és felöntjük a tejszínnel. Megkavarjuk és annyi vizet adunk még hozzá, hogy kellõ sûrûségû legyen. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csilipehellyel és 4-5 percig fõzzük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, beirdaljuk és kisütjük, majd a fõzelékkel tálaljuk.



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/05/te...

sponsored links

Keres?s